Vanaf donderdag 23 november 2023 start de presale van de eerste 42 appartementen van De Machinist! Vooruitlopend op deze start presale hebben we de V.O.N. prijzen bekend gemaakt en is het dus mogelijk om alvast je financiële mogelijkheden te bekijken. De appartementen in De Machinist bieden je namelijk financieel gezien heel wat voordelen!

In De Machinist kies jij hoe je koopt!
Met het “kies hoe je koopt” concept kun je wonen met lagere maandlasten én heb je ook een lager inkomen nodig dan ‘normaal’. In het project De Machinist is het mogelijk om zowel de grond te kopen als te erfpachten. Deze erfpachtregeling is bijzonder gunstig voor het vergroten van de leencapaciteit én het verlagen van de maandlasten.

Daarnaast is het voor starters mogelijk om een starterslening vanuit de gemeente aan te vragen. De combinatie van erfpacht en de starterslening zorgen financieel gezien voor nog meer mogelijkheden! Als starter op de woningmarkt is dit dus dé kans om de woningmarkt te betreden!

In onderstaande afbeelding is inzichtelijk gemaakt wat de verschillende maandlasten en het benodigd gezamenlijk bruto inkomen zijn voor een woning met een VON prijs van €276.500,-.

Onderstaand voorbeeld laat je zien dat het benodigd bruto inkomen verlaagd worden wanneer je kiest voor erfpacht. Wanneer er gekozen wordt voor erfpacht en er ook aanspraak gemaakt kan worden op de starterslening ontstaan er nóg lagere maandlasten én een nog lager benodigd bruto inkomen!

*bij een gemiddelde hypotheekrente 10-jaar vast en een canonrente van 3.04% in oktober 2023
*heb je leningen, zoals een private lease of doorlopend krediet, dan kun je minder lenen, vraag de Financiële Coaches van NEXTHome naar de gevolgen!
– Belangrijk om te weten: op ieder moment dat je dat wilt kun je de grond onder de woning alsnóg kopen. Is de hypotheekrente weer terug op de oude vertrouwde 1 of 2%? En je inkomen voldoende? Dan is het kopen van de grond op dát moment zeker het overwegen waard. Wij helpen je graag!
– De starterslening in dit voorbeeld bedraagt €40.000,-.

Op de projectwebsite lichten we het “kies hoe je koopt” concept nader toe met verschillende rekenvoorbeelden. Ben jij benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? De hypotheekadviseurs van NEXTHome bespreken dit graag met je in een gratis en vrijblijvend gesprek.

Krijg voorrang bij de toewijzing
Vooruitlopend op de start presale van fase 1 en 2 is het mogelijk om een oriëntatiegesprek bij NEXTHome in te plannen. Bij een positieve uitkomst van dit gesprek krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen! Om je goed voor te kunnen bereiden op het oriëntatiegesprek zijn de V.O.N. prijzen per bouwnummer te vinden in de digitale kaart op de projectwebsite. Klik op onderstaande button om het verkoopproces en de toewijzing te downloaden.

Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor de nadere informatie over het presale event op donderdag 23 november.

Vriendelijke groet,
Het verkoopteam van De Machinist