Het is bijna zover; in 2024 starten we het jaar met de presale van blok 3 t/m 5. Op dinsdag 2 januari 2024 start de presale van blokken 3 t/m 5 van De Machinist en is het mogelijk om je digitaal in te schrijven voor jouw favoriete bouwnummer(s). In blok 3 t/m 5 worden in totaal 67 appartementen in verkoop gebracht variërend van 56 – 100 m2.

Vanaf vandaag is het mogelijk om een oriëntatiegesprek aan te vragen bij onze hypotheekadviseur NEXTHome. In deze nieuwsbrief lichten we nog een keer toe hoe het verkoopproces verloopt en vertellen we je hoe je voorrang kunt krijgen bij de toewijzing.

Krijg voorrang bij de toewijzing

Vooruitlopend op de start presale van blok 3 t/m 5 is het mogelijk om vanaf vandaag een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek bij NEXTHome aan te vragen. Bij een positieve uitkomst van het oriëntatiegesprek krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen! Om je goed voor te kunnen bereiden op het oriëntatiegesprek is alle presale documentatie te vinden op de projectwebsite.

Het oriëntatiegesprek kun je aanvragen door het intakeformulier toe te sturen aan NEXTHome. De oriëntatiegesprekken bij NEXTHome starten vanaf dinsdag 2 januari en eindigen op maandag 15 januari.

Indien je voor blok 1 en/of 2 een oriëntatiegesprek met een positieve uitkomst hebt gehad bij NEXTHome, is het niet nodig een afspraak voor een oriëntatiegesprek in te plannen voor blok 3 t/m 5. Indien je financiële omstandigheden zijn veranderd, neem dan contact op met NEXTHome.

Let op: je dient tijdens de presale periode (vanaf 2 januari 2024) je wel opnieuw in te schrijven en jouw woningvoorkeur aan ons door te geven.

Absolute voorrang voor inschrijvers van blok 1 en/of 2

Let op: Geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven voor blok 1 en/of 2 (en groen licht hebben van NEXTHome of een ingeleverde hypotheekverklaring), maar geen woning toegewezen hebben gekregen, krijgen absolute voorrang bij de toewijzing van blok 3 t/m 5.

Zoals hierboven aangegeven dienen deze kandidaten tijdens de presale periode zich wel opnieuw in te schrijven en hun woningvoorkeur door te geven.

In De Machinist kies jij hoe je koopt!

Met het “kies hoe je koopt” concept kun je wonen met lagere maandlasten én heb je ook een lager inkomen nodig dan ‘normaal’. In het project De Machinist is het mogelijk om zowel de grond te kopen als te erfpachten. Deze erfpachtregeling is bijzonder gunstig voor het vergroten van de leencapaciteit en het verlagen van de maandlasten. Daarnaast is het voor starters mogelijk om een starterslening vanuit de gemeente aan te vragen. De combinatie van erfpacht en de starterslening zorgen financieel gezien voor nog meer mogelijkheden! Als starter op de woningmarkt is dit dus dé kans om de woningmarkt te betreden!

Op de projectwebsite lichten we het “kies hoe je koopt” concept nader toe met verschillende rekenvoorbeelden. Ben jij benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? De hypotheekadviseurs van NEXTHome bespreken dit graag met je.

Vriendelijke groet,
Het verkoopteam van De Machinist