Vanaf dinsdag 2 januari 2024 start de (online) presale van De Machinist. Vanaf dat moment is het mogelijk om je digitaal in te schrijven voor jouw favoriete bouwnummer(s). Goed om te weten; de inschrijftermijn voor de presale sluit op dinsdag 16 januari 2024 om 12.00 uur.

Heb je nog vragen of wil je graag de verkoopbrochure ontvangen? Geen probleem. Op dinsdag 9 januari is het informatiecentrum van 17.00 tot 19.00 uur geopend en kan jij de verkoopbrochure komen ophalen. Ook is de makelaar dan aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Zien we je dan?

Vooruitlopend op de start presale hebben we de V.O.N. prijzen van blok 3 t/m 5 bekend gemaakt en is het mogelijk om alvast je financiële mogelijkheden voor 2024 te bekijken. De appartementen in De Machinist bieden je namelijk in 2024 financieel gezien extra mogelijkheden!

Openstelling informatiecentrum RijswijkBuiten
Dinsdag 9 januari 2024
Haal de brochure van blok 3 t/m 5 op en stel je vragen aan de makelaars
Tijd: Vanaf 17.00 tot 19.00 uur
Locatie: Informatiecentrum RijswijkBuiten
(Adres: Van Rijnweg 3B in Rijswijk)

Kies in 2024 hoe je koopt in De Machinist!

Met het “kies hoe je koopt” concept kun je wonen met lagere maandlasten én heb je ook een lager inkomen nodig dan ‘normaal’. In het project De Machinist is het mogelijk om zowel de grond te kopen als te ‘huren’ (dit noemen we in erfpacht nemen). Deze erfpachtregeling is bijzonder gunstig voor het vergroten van de leencapaciteit én het verlagen van de maandlasten.

Daarnaast is het voor starters mogelijk om een starterslening vanuit de gemeente aan te vragen. De combinatie van erfpacht en de starterslening zorgt financieel gezien voor nog meer mogelijkheden! Als starter op de woningmarkt is dit dus dé kans om de woningmarkt te betreden!

Het jaar 2024 biedt financieel gezien nog eens extra kansen. In 2024 is het namelijk (indien je een energiezuinig huis koopt) mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen dan in 2023. In 2024 kun je € 30.000,- extra lenen als je een energiezuinige woning koopt en als alleenstaande kun je (omdat je nu éénmaal lagere kosten hebt als ééngezinshuishouden) ook nog eens € 16.000,- extra hypotheek krijgen.

Dit maakt het mogelijk om met een bruto inkomen van circa €42.000 een appartement te kopen in De Machinist!
Kijk maar naar de onderstaande rekenvoorbeelden.

*bij een gemiddelde hypotheekrente 10-jaar vast en een canonrente van 3.04% in oktober 2023
*heb je leningen, zoals een private lease of doorlopend krediet, dan kun je minder lenen, vraag de Financiële Coaches van NEXTHome naar de gevolgen!
– Belangrijk om te weten: op ieder moment dat je dat wilt kun je de grond onder de woning alsnóg kopen. Is de hypotheekrente weer terug op de oude vertrouwde 1 of 2%? En je inkomen voldoende? Dan is het kopen van de grond op dát moment zeker het overwegen waard. Wij helpen je graag!
– De starterslening in dit voorbeeld bedraagt €40.000,- (de maximum hoogte dat via de starterslening van de gemeente Rijswijk geleend kan worden).. .

Bovenstaand voorbeeld laat je zien dat het benodigd bruto inkomen verlaagd wordt wanneer je kiest voor erfpacht. Wanneer er gekozen wordt voor erfpacht en er ook aanspraak gemaakt kan worden op de starterslening ontstaan er nóg lagere maandlasten én een nog lager benodigd bruto inkomen!

Op de projectwebsite lichten we het “kies hoe je koopt” concept nader toe met verschillende rekenvoorbeelden. Ben jij benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? De hypotheekadviseurs van NEXTHome bespreken dit graag met je in een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Bij een positieve uitkomst van dit gesprek krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen!

Uiteraard staat het je vrij om na de toewijzing van de woningen je hypotheek via een zelf gekozen financieel adviseur aan te vragen. Daarnaast is het ook tijdens de presale mogelijk om een hypotheekverklaring van een eigen financieel adviseur aan te leveren. Bekijk hiervoor de voorwaarden zoals omschreven in het verkoopproces blok 3 t/m 5.

Fijne feestdagen en een gelukkig 2024

Voor nu wenst het verkoopteam van De Machinist je fijne feestdagen en een gelukkig 2024. In 2024 starten we het jaar gelijk met de presale, uiteraard staan NEXTHome, Olsthoorn Makelaars en Frisia Makelaars je tussen de feestdagen door graag te woord als er vragen zijn.

Vriendelijke groet,
Het verkoopteam van De Machinist