In De Machinist vallen bijna alle appartementen binnen de NHG-kostengrens, wat betekent dat je een hypotheek met NHG kunt afsluiten.

DE VOORDELEN VAN NHG VOOR JOU
Wanneer je een hypotheek afsluit, ga je voor langere tijd een verbintenis aan met de bank. Indien je persoonlijke situatie verandert, kan het echter voorkomen dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en hierdoor gedwongen bent je huis te verkopen. Indien de opbrengst van je huis minder oplevert dan je hypotheek, blijft er een restschuld over. Voor dit soort situaties bestaat de Nationale Hypotheek Garantie.

Wanneer je een hypotheek afsluit met NHG (koopsom maximaal € 405.000 v.o.n.), staat Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant voor de terugbetaling van je hypotheeklasten wanneer dit nodig is. Deze zekerheid waarderen hypotheekverstrekkers vaak met een lagere hypotheekrente voor jou als koper.

De financiële voordelen van NHG op een rij:
– Je hoeft geen eigen geld in te leggen, waardoor je woning voor meer mensen haalbaar wordt.
– Met NHG heb je recht op een lagere hypotheekrente, waardoor je meer kunt lenen of een lagere maandlast hebt;
– Indien je kiest voor de erfpacht constructie is het mogelijk om je maandlast te verlagen, lees hier meer over erfpacht in De Machinist;
– Met NHG kun je in aanmerking komen voor de starterslening van de Gemeente Rijswijk van €40.000,-. (klik hier voor meer informatie)
– Over een starterslening betaal je géén rente en aflossing totdat je inkomen toereikend is;

Dit maakt het kopen van een appartement in De Machinist voor meer mensen financieel haalbaar en betaalbaar.