Ernaast grijpen bij blok 1 en 2? Absolute voorrang voor blok 3 t/m 5!

De belangstelling voor De Machinist is groot. Zó groot dat we nú al weten dat we mensen teleur moeten gaan stellen voor blok 1 en 2. Op dit moment liggen er al bijna 200 aanvragen voor een oriëntatiegesprek bij NEXTHome en omdat blok 1 en 2 uit 42 woningen bestaan is het overduidelijk dat er meer teleurgestelden dan gelukkigen zullen zijn.

Uiteraard willen we zo min mogelijk geïnteresseerden teleur stellen en zijn wij buitengewoon trots op het enthousiasme voor het project. Daarom hebben wij besloten om de teleurgestelden voor blok 1 en 2 – die een voorrangspositie hadden bij de toewijzing, maar geen woning hebben toegewezen gekregen – een absolute voorkeurspositie te geven bij blok 3 t/m 5.

Hoe gaan we dat doen?
Voor blok 3 t/m 5 organiseren we een presale in twee delen:
– Het eerste deel van de presale is alleen voor de voorrangskandidaten van blok 1 en 2. Deze kandidaten gaan wij vragen in welke woningen in blok 3 t/m 5 zij graag zouden willen wonen en dan volgt er een eerste toewijzing voor blok 3 t/m 5, alleen voor deze groep.
– De resterende woningen van blok 3 t/m 5 brengen we in presale ná de eerste toewijzing. Dat doen we volgens het zelfde proces als voor blok 1 en 2.

Wij vinden dit recht doen aan het enthousiasme van onze ‘eerste’ kandidaten.

Wanneer gaan we dat doen?
Een datum voor de presale van blok 3 t/m 5 is momenteel nog niet aan te geven. Eerst willen we de reserveringsovereenkomsten van blok 1 en 2 afgehandeld hebben. Daarna kunnen we starten met de presale van blok 3 t/m 5. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de stand van zaken rondom het plan en zodra we datums kunnen uiten horen jullie ons!

Wil je dus optimale kans maken op een woning in De Machinist? Dan raden wij je aan snel een oriëntatiegesprek in te plannen bij NEXTHome.

Bijzonder nieuws voor onze alleenstaande starters

In 2024 kunnen alleenstaanden die een energiezuinig huis willen kopen een hogere hypotheek krijgen dan in 2023. Omdat we met De Machinist al zó dicht tegen de jaarwisseling aanzitten hebben we besloten om voor de meest kwetsbare groep op de woningmarkt, de alleenstaanden, alvast te doen alsof het 2024 is.

In 2024 kun je € 30.000,- extra lenen als je een energiezuinige woning koopt en als alleenstaande kun je (omdat je nu éénmaal lagere kosten hebt als ééngezinshuishouden) ook nog eens € 16.000,- extra hypotheek krijgen.

Dit maakt het mogelijk om met een bruto inkomen van €42.000 een appartement te kopen in De Machinist!

Kijk maar naar onderstaande rekenvoorbeelden.

*bij een gemiddelde hypotheekrente 10-jaar vast en een canonrente van 3.04% in oktober 2023
*heb je leningen, zoals een private lease of doorlopend krediet, dan kun je minder lenen, vraag de Financiële Coaches van NEXTHome naar de gevolgen!
– Belangrijk om te weten: op ieder moment dat je dat wilt kun je de grond onder de woning alsnóg kopen. Is de hypotheekrente weer terug op de oude vertrouwde 1 of 2%? En je inkomen voldoende? Dan is het kopen van de grond op dát moment zeker het overwegen waard. Wij helpen je graag!
– De starterslening in dit voorbeeld bedraagt €40.000,-. Meer informatie over de starterslening? Klik dan hier.

Meld je bij NEXTHome voor een 2024-voorrangstoets!

Let wel: de 2024 toets wordt gehanteerd voor alleenstaanden en ons woningtype 2A of 2B!

Oriëntatiegesprekken bij NEXTHome

Zoals eerder gecommuniceerd is het mogelijk om oriëntatiegesprekken voor De Machinist fase 1 en 2 in te plannen tot woensdag 29 november 12.00 uur. Graag attenderen we je erop dat het intakeformulier voor het oriëntatiegesprek vóór maandag 27 november 9.00 uur in het bezit moet zijn van NEXTHome.

Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van verdere informatie.

Vriendelijke groet,
Het verkoopteam van De Machinist