Door het grote succes van de presale van blok 1 en 2 laten we de presale van blok 3 t/m 5 (vervroegd) plaatsvinden. Inmiddels kunnen we meer informatie met je delen.

In deze nieuwsbrief delen we het verkoopproces van de presale van blok 3 t/m 5 met je, en vertellen we hoe je voorrang kunt krijgen bij de toewijzing. Verder zijn de VON prijzen bekend en gepubliceerd op de website. Tot slot vertellen we je welke grote voordelen De Machinist biedt op het gebied van financiële haalbaarheid en betaalbaarheid.

Krijg voorrang bij de toewijzing

Vooruitlopend op de start presale van blok 3 t/m 5 is het mogelijk om een oriëntatiegesprek in te plannen. Dit oriëntatiegesprek kun je aanvragen door het intakeformulier toe te sturen aan NEXTHome. Het aanvragen van het oriëntatiegesprek kan vanaf woensdag 20 december. De oriëntatiegesprekken bij NEXTHome starten vanaf dinsdag 2 januari en eindigen op maandag 15 januari.

Indien je voor blok 1 en/of 2 een gesprek hebt gehad bij NEXTHome. Is het niet nodig een afspraak voor een oriëntatiegesprek in te plannen voor blok 3 t/m 5. Indien je financiële omstandigheden zijn veranderd, neem dan contact op met NEXTHome. Let op: je dient je wel opnieuw in te schrijven en jouw woningvoorkeur aan ons door te geven.

De toewijzing
Bij een positieve uitkomst van het oriëntatiegesprek krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen! Om je goed voor te kunnen bereiden op het oriëntatiegesprek zijn de V.O.N. prijzen per bouwnummer te vinden in de digitale kaart op de projectwebsite.

Let op: Geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven voor blok 1 en/of 2 (en groen licht hebben van NEXTHome of een ingeleverde hypotheekverklaring), maar geen woning toegewezen hebben gekregen, krijgen absolute voorrang bij de toewijzing van blok 3 t/m 5.

Op dinsdag 2 januari 2024 start de (online) presale van blok 3 t/m 5 van De Machinist. Noteer deze datum dus alvast in je agenda. Vanaf 2 januari is het mogelijk om je (online via de projectwebsite) in te schrijven voor de presale van De Machinist. De inschrijftermijn voor de presale sluit op dinsdag 16 januari 2024 om 12.00 uur.

Let op: als je een oriëntatie/voorrangsgesprek hebt ingepland bij NEXTHome, wacht dan met het inschrijven voor de presale tot ná dit gesprek! Pas na ‘groen licht’ heb je namelijk een voorrangspositie.

In De Machinist kies jij hoe je koopt!

Met het “kies hoe je koopt” concept kun je wonen met lagere maandlasten én heb je ook een lager inkomen nodig dan ‘normaal’. In het project De Machinist is het mogelijk om zowel de grond te kopen als te erfpachten. Deze erfpachtregeling is bijzonder gunstig voor het vergroten van de leencapaciteit en het verlagen van de maandlasten. Daarnaast is het voor starters mogelijk om een starterslening vanuit de gemeente aan te vragen. De combinatie van erfpacht en de starterslening zorgen financieel gezien voor nog meer mogelijkheden! Als starter op de woningmarkt is dit dus dé kans om de woningmarkt te betreden!

Alleenstaande starter? In De Machinist kan het wél!

In 2024 kunnen alleenstaanden die een energiezuinig huis willen kopen een hogere hypotheek krijgen dan in 2023. Omdat we de presale van blok 3 t/m 5 van De Machinist starten in 2024 laten we je alvast zien wat de hypotheekmogelijkheden zijn.

In 2024 kun je € 30.000,- extra lenen als je een energiezuinige woning koopt en als alleenstaande kun je (omdat je nu éénmaal lagere kosten hebt als ééngezinshuishouden) ook nog eens € 16.000,- extra hypotheek krijgen.

Dit maakt het mogelijk om met een bruto inkomen van circa €42.000 een appartement te kopen in De Machinist!

Op de projectwebsite lichten we het “kies hoe je koopt” concept nader toe met verschillende rekenvoorbeelden. Ben jij benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? De hypotheekadviseurs van NEXTHome bespreken dit graag met je in een gratis en vrijblijvend gesprek .

Vriendelijke groet,
Het verkoopteam van De Machinist